En aquest taller volem reconèixer i recuperar pans molt antics, que rarament trobem als forns o que cada vegada és més difícil trobar. Elaborarem tres pans ben diferents: Pa de Dalí o "Tres Crostons" amb els seus característics monyos, un pa molt curiós; "Pa de Colze", l'elaboració del qual aquesta part del cos té molt a dir a l'hora de formar-lo; i el Llonguet, un pa antigament molt arrelat a Catalunya i que a poc a poc s'està recuperant.
En aquest tallerem elaborarem les nostres pròpies masses a partir de farines de cultiu ecològic i de màxima qualitat, i ens endurem els nostres 3 pans enfornats a classe.
La tallerista:
La Mònica (@bonsfocs) es dedica des de fa més de 14 anys a divulgar la cultura del bon pa, elaborat amb farines ecològiques mòltes a la pedra i la massa mare. Des dels inicis del moviment "pro pa honest", ha plasmat a través d'aquest producte tota la meva creativitat i honestedat, a més dels seus valors, també en contra de l'hiperconsum. Ha Imparteix tallers en universitats i escoles de cuina, així com al seu propi obrador; assessora reconeguts xefs que necessitaven un plus en les seves ofertes i creacions; col.labora en programes de ràdio, TV i premsa escrita. I participa en mercats, festivals gastronòmics i altres esdeveniments.