De pans n'hi ha de molts tipus, almenys tants com formes d'elaborar-ne! En aquest taller ens endinsarem en els pans de massa mare sense llevats, aquells que només requeriexen farina, aigua i sal i que lleven a partir de cultures de bacteris i llevats espontanis, els que estan a l'ambient i a la farina.
Durant el taller aprendrem què és la massa mare, la seva olor, el seu tacte, com alimentar-la i com guardar-la; aprendrem a fer pa amb un mètode anomenat fermentòlisi, sense amassar; explicarem que es el percentatge de forner; coneixerem alguns aspectes de la decoració de pans.
A més, ens endurem una massa llesta per coure al dia següent, així com un kit de material compost de bannetone, grenyador, rasqueta i una mica de massa mare per començar a fer pa de massa mare a casa en pocs dies.
El tallerista:
L'idili del Carlos (@grenyadors.carlosqueralt) amb el pa s'inicia farà uns 3 anys. Com a manetes que és, va fabricar un grenyador de fusta (les petites navalletes que serveixen per tallar el pa abans d'anar al forn) a un amic flequer i va triomfar. Va considerar que si els volia promocionar, havia de fer-ne fotos i poder mostrar com de bé anaven... Així que va aprendre a fer pa! Des de llavors no ha parat de fermentar i coure pans, aprendre'n tots els secrets i especialitzar-se en els pans artístics, tema sobre el qual assessora a professionals del sector. Ara vol ensenyar els seus coneixements i amor pel pa ben fet a tothom qui ho vulgui.