Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

TEMPS DE PLOM I PLATA. Derives obligades, de Nora Ancarola

Un gol per sobreviure (2019), de Nora Ancarola amb Agnès WO

amb Agnès Wasserman i Juan Muiño

A cura de Joan M. Minguet

-----------

Les obres de la Nora Ancarola ens acosten a reflexions pausades sobre la gestió del malestar en aquelles tràgiques derives migratòries, anònimes o personalitzades, que han presidit el segle XX i que encara ara vivim amb una certa lleugeresa. Moments de plom, carregats de duresa. Però també moments de plata, de llum en la foscor. Un exercici artístic sobre la possibilitat de recuperar velles utopies (o de crear-ne de noves) amb una clara voluntat transformadora. 

L’art entès com a un bacil de reflexió, per tant, de dissidència. Fugir de la simplicitat acomodatícia i submisa. Esperonar la discussió, l’esforç del receptor. Nora Ancarola planteja un debat entre el plom i la plata com a metàfores de combat, les lluites de les persones desfavorides: immigrants, fugitius, empresonats, encaputxats, atrabiliaris, el pobre, la pobra, sempre la pobresa.

L’art per reflexionar i dissentir dels moments de plom: sistemes de vigilància i control; migracions forçoses; arribades tràgiques; hospitalitat clausurada; vida convicta. I, alhora, ponderar els moments de plata: les ferides que es poden curar; les vides que cal transformar; els punys que, a pesar de tots els límits imposats, s’obren per a sobreviure.

Text de Joan M. Minguet

-----------

Dimecres 8 de maig a les 19h: Inauguració i presentació de l’exposició, a càrrec de Nora Ancarola, artista, i Joan M. Minguet, comissari

Dijous 23 de maig a les 19h: Visita a l'exposició, a càrrec de l'artista i el comissàri

Dimarts 9 de juliol a les 19h: «Si l’art no s’entén com a conflicte, esdevé privilegi», discussió sobre el paper de l’art en la societat actual amb la presència d’autores i autors de la publicació Temps de Plom i Plata. Derives obligades

Exposició, del 8 de maig al 27 de juliol

----------- 

Aquesta exposició forma part de la programació de BIENALSUR. Bienal Internacional de Arte Contemporáneo de América del Sur.

Amb la coproducció de Virreina, Centre de la Imatge de Barcelona i UNTREF (Universidad Nacional de Tres de Febrero de Buenos Aires).

Amb el suport de Dept. de Cultura. Generalitat de Catalunya, i Hewlett-Packard

 

Data: Del 8 de maig al 27 de juliol de 2019 Artista: Nora AncarolaPreu: Entrada lliureLloc: Centre d'Art Maristany
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal