La cuina marinera és aquella que, en un inici, practicaven els pescadors i les seves famílies. A casa… I a la barca! Lliure d’artificis i de luxes, s’elaborava amb producte acabat de pescar (peix “sense preu”, de poc valor comercial), una paella o cassola, oli d’oliva, all, ceba, algún tomàquet… I pocs ingredients més. És, per definició, una cuina simple, econòmica i de temporada. En aquest taller repassarem alguns dels plats paradigmàtics de la nostra cuina marinera –la que es fa des de l’Empordà fins al Delta de l’Ebre)– com el suquet, l’esmarris, el romesco, l’escabetx o la fritura, tot utilitzant el peix i marisc de temporada que haguem trobat aquell dia a la parada.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i un parell de carmanyoles per si sobra menjar.
Aquest curs es realitzarà de forma presencial sempre i quan la normativa vigent ho permeti. Si la situació no ho permet, el curs es farà online.