.jpeg)
El riu Rhône és un dels principals rius de França i un dels que acullen algunes de les zones productores de vi més importants del país i del món. El seu recorregut de nord a sud propicia una gran diversitat de terroirs i microclimes tot diferenciant-se de forma clara la regió nord i la regió sud.
En aquesta sessió ens centrem en la primera, caracteritzada pel clima continental, uns vinyets plantades en costers i dues varietast, la syrah i la viognier. Varietats capaces de donar diferents expressions en diferents AOP com Cornas, Condrieu, Corzes-Hermitage o Saint Joseph. Una gran oportunitat per tastar les syrah més autèntiques.
El sommelier:
En Manel és un del professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat , @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d’avui, ha public 4 llibre de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.