.jpeg)
El terme nikkei fa referència als japonesos emigrats a finals del segle XIX cap a altres països, principalment a Amèrica. Per extensió, el terme fa referencia a aquells trets culturals que els japonesos han desenvolupat al país d’acollida, tot sovint sota l’absorció i fusió de trets locals. Si parlem de cuina, el Perú és el paradigma nikkei ja que allí s’uniren dues de les gastronomies més importants del món, i molt especialment la japonesa.
En aquest taller ens endinsarem en un dels plats més representatius de la cuina nikkei, el tiradito, i tractarem d’explicar-ne els seus orígens a partir del ceviche i el sashimi.
El xef
En manel és un del professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat , @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d’avui, ha publicat 4 llibre de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, alguna carmanyola per endur-vos el menjar que pugui sobrar.