.jpg)
El bacallà és un dels productes més característics de la cuina del sud d'Europa. Pescat al nord de l'Atlàntic, aquí ens ha arribat tradicionalment salat, cosa que ha propiciat una cuina característica que s’estén per tota la península Ibèrica i on destaquen Portugal, Euskadi i també Catalunya, amb un receptari vastíssim de plats freds, calents, crus i cuits. En aquest taller aprofundirem en aquest producte des d’un punt de vista cultural i coneixerem les principals formes de cuinar-lo i les claus per a dessalar-lo tot elaborant receptes tradicionals com la brandada, la porrusalda i un bacallà amb allioli gratinat.
El xef:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef) ja feia ous ferrats enfilat en un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment es cap de cuina de l'Hospital del Mar. És autor del llibre La Cuina Casolana.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i un parell de carmanyoles per si sobra menjar.