La festa de la castanyada és al celebració de la cuina de tardor: fruits com castanyes, moniatos, bolets i les carabasses formen part de guisats, rostits, sopes i cremes, pastissos dolços i salats... Son sabors i aromes terroses, de fruits secs... La nostra cuina tradicional en sap molt d'això. En aquest maridatge, en Felip tura ens porposa un menú per gaudir de la tardor i de la castanyada. Com a resposta, en Manel guirao ens porposarà diferents begudes adequades per a l'ocasió on hi destacaran, però no només, els vins dolços i rancis de la nostra terra.
Els talleristes:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef ) ja feia ous ferrats enfilat en un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment es cap d’operacions d’una reconeguda empresana catalana de restauranció. És autor del llibre La Cuina Casolana.
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, @turismosantignasiHTSI i @culinaryinstitutebarcelona. Fins avui ha publicat 4 llibres de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.