El curri, encara que no és originari del Japó, s'ha convertit en un dels plats més populars del país. Te les seves característiques pròpies i variacions locals. En aquest taller explorarem els secrets del curri japonès, un clàssic de la cuina casolana nipona que combina història, tècnica i un toc personal que cada llar aporta amb afecte. Aprendrem a preparar tres versions diferents d'aquest plat, incloent-hi la base essencial,el roux casolà, i aprofundirem en el concepte de “kakuji aji”, els ingredients ocults que eleven el sabor i expressen la personalitat del cuiner.
La Xef:
La Laura Stagno (@laurastagnoilustra) és il·lustradora de formació i experta en cuina japonesa per circumstàncies i vocació. Arribada a Tokio el 2002 per a estudiar il·lustració i animació, va començar a treballar com a cuinera per als treballadors de l'empresa on també treballava com a il·lustradora. Amb el temps es va convertir en una apassionada de la cuina washoku, la cuina casolana del país nipó. Ara tenim la sort de tenir-la a l'Aula perquè ens expliqui productes, tècniques, receptes i aspectes culturals que envolten aquesta apassionant cuina.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.