Quan arriba el fred comencen a venir de gust plats més contundents, de sabors més intensos i aromes profunds. És un bon moment per recuperar i cuinar plats de carn (en especial de la bovina) que ens aporten energia i combinen a la perfecció amb ingredients tardorencs com els bolets. Per això en Manel us proposa tres clàssics de de la cuina tradicional europea elaborats amb bou i vedella (l'ossobucco, el fricandó i el boeuf bourguignon) a partir dels qual parlar de les millors parts de l'animal i de la resta ingredients més adients per a elaborar-les, de temps i formes de cocció, de maceracions, de les possibles variants de cada recepta... En definitiva, per gaudir i parlar de cuina i de gastronomia.
El xef:
En Manel Guirado és un dels professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat , @timeoutbcn o @el_paissemanal. Fins ara ha publicat 4 llibres de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tast de vins i maridatges.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.