L'Al-Andalus, com anomenaven ela àrabs la Península Ibèrica a l'Edat Mitjana, va ésser una de les regions del món més influents i interessants de l'època culturalment parlant. La seva cuina va fusionar influències àrabs, berbers, mediterrànies i perses, deixant una empremta inesborrable a la gastronomia espanyola i portuguesa.
En aquest taller, explorarem els ingredients i les tècniques que van transformar la cuina peninsular: cereals, llegums, hortalisses i espècies exòtiques. També descobrirem la influència de Ziryab, qui va establir l'ordre dels plats a taula, i cuinarem receptes icòniques com per exemple les pastanagues a lo Aben Razin, les Al-Bunduqas (boles de carn especiades) i dolços com Ka`b Al Gazal (pastissets amb ametlles i aigua de tarongina).
El xef
En Claudio Masala (@dj_masala_travelcook) és un cul inquiet de la cuina i de la gastronomia. Ha estudiat de tot, ha viatjat i ha treballat en molts diversos projectes de restauració i de formació relacionada amb alimentació i cuina. Una de les seves passions és la cuina del seu país, Itàlia. I també d'altres, com la cuina i cultura àrabs o les dels Sud-est Asiàtic.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, alguna carmanyola per si sobra menjar.