El platillo és un concepte empordanès que defineix plats de carn amb una o diverses hortalises i fins i tot fruites de temporada, tot lligat amb una salsa i finalitzat, evidentment, amb una picada. A partir d'aquí la natura, la temporada, la disponibilitat de recursos i la creativitat s'encarreguen de la resta. Pollastre, xai, vedella, porc, ànec... Qualsevol carn pot acabar a la cassola, inclús acompanyada d'alguns productes del mar com l'escamarlà, la sèpia o la llagosta.
En aquest taller ens endinsarem en la teoria i la pràctica del platillo a partir de receptes clàssiques i versàtils adients per a àpats especials i per al dia a dia.
El xef:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef) ja feia ous ferrats enfilat en un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment es cap d’operacions d’una reconeguda empresana catalana de restauranció. És autor del llibre La Cuina Casolana.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.