Els vins tradicionals de Jerez i de Montilla-Moriles, un dels més importants i amb més Història de la península Ibèrica i del món, tenen tants punts en comú pel seu procés de criança com diferències derivades del clima, els sòls i les varietats que s'utilitzen. Vins profunds, punyents, eterns... Si a l'inici costa entendre'ls, amb el temps enamoren. Només cal endinsar-s'hi en la seva elaboració i els seus estils, de la seva tradició i de la seva Història. Actualment, viuen un moment de ressorgiment gràcies a noves generacions d'elaboradors i també de l'interès en diferents parts del món per aquests vins, en especial com a producte de maridatge.
En aquest taller aprendrem els aspectes bàsics d'aquests vins: sòls, clima i varietats, la criança dinàmica i biològica, i farem un tast dels principals estils tot comparant les dues denominacions i maridant amb diferents productes, per demostrar que amb el menjar, no tenen rival possible.
El sommelier:
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l'Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. Fins avui ha publicat 4 llibres de cuina. A l'Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.