Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Maridatge a 4 mans: formatges vius i cerveses salvatges

Encara que no sigui gaire conegut a casa nostra, el maridatge amb cerveses és quelcom habitual en altres zones del món, on la cervesa és una beguda més generalitzada i, sobretot, apreciada. El seu maridatge amb formatges és també habitual i especialment encertat per la gran diversitat d'estils d'ambdós i la complexitat d'aromes i sabors.
En aquesta ocasió, els del Bar Bocamoll maridarà els formatges del Kike Ojanguren amb cerveses de fermentació espontània i mixta, tot jugant i comparant com dialoguen formatges i cerveses amb les diferents combinacions que proposem. 

 

Els talleristes: 

En Kike Ojanguren es va llicenciar en química orgànica, però, com a bon asturià, l'apassionava el formatge. Així que des del 2010 va decidir dedicar-s'hi per complet creant la seva distribuïdora (@asturias_pais_de_quesos) i formant-se en diversos cursos i jornades tècniques. Des de 2019 és, a més, soci de la botiga especialitzada @dotzegraus. Només treballa amb formatges elaborats de forma tradicional, de petits elaboradors, autèntics. El seu lema és "m'ha d'agradar el formatge i la persona que l'elabora". Ha sigut tastador en concursos com el World Chesse Awards, a Madrid Gourmet, al Concurso de la DOP Idiazabal, al Lactium... A l'Aula Gastronòmica s'encarrega de tots els tallers relacionats amb el formatge, incloent-hi els maridatges de diverses begudes amb aquest producte.

El Bocamoll (@bocamoll) és el projecte veí de l'Aula Gastronòmica i neix de la unió de quatre santcugatencs enamorats de la gastronomia i la cervesa artesana: L’Anton Sabariego, propietari de l’Estupenda i mestre cerveser; l’Albert (Chalber) Grau, cap de sala i molt integrat en el món de la cervesa artesana; el Josep Vidal, cap de cuina i gran amant del bon menjar i del bon beure i la Míriam Torrell, dissenyadora i social media. Defineixen el projecte com a breueria gastronòmica, un concepte fet a mesura que combina l'aposta per la cervesa artesana (una selecció de qualitat i proximitat) i l'oferta culinària (plats de temporada, casolans i cuinats amb un toc personal) de qualitat, a preus populars i un tracte informal.  

TIPUS: GastronomiaProfessors: Bar Bocamoll @barbocamoll i Kike Ojanguren @DotzeGraus
Dijous 13 de març de 2025
Horari: Dijous de 19 a 22 h
Sessions: 1
Preu: 26,00 €
Preu del material: 20,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal