L'ovella és la reina de les pastures de la península Ibèrica. Més afable i productiva que la cabra i menys exigent que la vaca en un paisatge de pastures magres i poca herba. Per això aquesta regió del món és un paradís per als formatges de cabra, els clàssics i d'altres especialitats més noves de petits i joves productors. Això ens mostrarà i demostrarà en Kike en aquesta sessió on, com de costum podreu degustar els formatges, amb begudes i acompanyaments.
El tallerista:
En Kike es va llicenciar en química orgànica però, com a bon asturià, l’apassionava el formatge. Així que des del 2011 va decidir dedicar-s’hi per complet creant la seva distribuïdora (@asturias_pais_de_quesos) i formant-se en diversos cursos i jornades tècniques. Des de 2019 és, a més, soci de la botiga especialitzada @dotzegraus. Només treballa amb formatges elaborats de forma tradicional, de petits elaboradors, autèntics. El seu lema és “m’ha d’agradar el formatge i la persona que l’elabora”. Ha sigut tastador en concursos com el World Chesse Awards, a Madrid Gourmet, al Concurso de la DOP Idiazabal, al Lactium… A l’Aula Gastronòmica s'encarrega de tots els tallers relacionats amb el formatge, incloent-hi els maridatges de diverses begudes amb aquest producte.