La cocció amb foc de llenya és la forma de cuina més antiga que existeix. Per això ens atreu tant l’aroma de fum i cuinar a l’aire lliure amb voltant d’una graella. Però les tècniques de cocció amb foc natural són molt diverses, gairebé com cultures culinàries hi ha al món, i per tant també els estris adients per a cada tècnica i el munt de receptes que en sorgeixen. Àsia és un bon exemple d'això, ja que uneix la gran diversitat de gastronomies nacionals amb una forta tradició de cuina de carrer.
En aquesta edició, ens endinsarem en algunes de les gastronomies del continent asiàtic i l'ús que fan del foc i de la brasa i de les tècniques que empren.
El xef:
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb diferents escoles de cuina i hostaleria. Fins ara ha publicat 4 llibres de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tast de vins i maridatges.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, alguna carmanyola per si sobra menjar.