El bacallà és un dels productes més característics de la cuina del sud d'Europa. Pescat al nord de l'Atlàntic, aquí ens ha arribat tradicionalment salat, cosa que ha propiciat una cuina característica que s’estén per tota la península Ibèrica i on destaquen Portugal, Euskadi i també Catalunya, amb un receptari vastíssim de plats freds, calents, crus i cuits. En aquest taller aprofundirem en aquest producte des d’un punt de vista cultural i coneixerem les principals formes de cuinar-lo i les claus per a dessalar-lo tot elaborant receptes tradicionals com la brandada, la porrusalda i un bacallà amb allioli gratinat.
El xef:
En Josep Vidal (@josepvidalxef) és restaurador i xef del seu propi restaurant des de fa més de 25 anys. Va estudiar cuina a l’escola Hostaleria de Barcelona i pastisseria a l’escola Hoffman. També elabora i comercialitza conserves ecològiques i fa d'assessor gastronòmic. És un dels nostres professors veterans, on des del seu inici ha impartit diversos tallers de cuina. Aquest trimestre, a més d'aquest taller, també podreu aprendre amb ell com elaborar un menú d'hivern, a fer cuina creativa de forma fàcil o a elaborar diferents versions de fideus a la cassola.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i un parell de carmanyoles per si sobra menjar.