L’arròs és un dels productes més comuns a la nostra cuina i, alhora, un dels més desconeguts i difícils de cuinar. Hi ha centenars de varietats, milers de qualitats i diferents formes de coure’l en funció de les seves característiques i tradició culinària. No és el mateix fer un arròs caldós, que una paella o un risotto… Així que la tria de l’arròs també és important.
En aquest taller aprendrem les diferències entre els principals tipus d’arròs i receptes hivernals per aplicar-los, així com l'elaboració de brous, sofregits bàsics i fins i tot formes de presentar-les i emplatar-les.
El xef:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef) ja feia ous ferrats sobre d'un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment, és cap d’operacions d’una reconeguda empresa catalana de restauració. És autor del llibre La Cuina Casolana.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, un parell de carmanyoles per endur-se la ració o menjar que pugui sobrar.