Els esmorzars de forquilla son tota una institució a casa nostra i representen un dels darrers bastions de la cuina popular i tradicional, cada cop més amenaçada -especialment a les ciutats- pels brunch. Un bon esmorzar de forquilla te tots els ingredients de la cuina catalana tradicional: carns, menuts, mariscos, ous, llegums... Units i aromatitzats amb oli d'oliva, all, la ceba, un sofregit, una picada... En aquesta ocasió en Felip ens ensenyarà a elaborar el frincadó de vedella amb bolets, unes mongetes del ganxet amb papada de porc cruixent i uns calamarcets saltejats amb pernil i bolets.
El xef:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef) ja feia ous ferrats enfilat en un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment es cap d’operacions d’una reconeguda empresana catalana de restauranció. És autor del llibre La Cuina Casolana.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, un parell de carmanyoles per endur-se la ració o menjar que pugui sobrar.