El mar i muntanya és un dels conceptes gastronòmics més representatius dels països catalans. Evidentment per la presència del Mediterrani però també per la seva localització privilegiada, creuament de cultures, i per una geografia magra que ens ha obligat a fer servir l'enginy. El mar i muntanya és la celebració de la creativitat i la cuina sense prejudicis que es concreta. Ens ho demostrarà en Felip tot mostrant-nos com fer un pollastre de pagès amb escamarlans, uns peus de porc amb sípia o unes mandonguilles amb popets.
El xef:
Quan encara no arribava als fogons, Felip Tura (@daddixef) ja feia ous ferrats enfilat en un tamboret. Apassionat de la cuina i de la família, començà la seva carrera professional de ben gran, tot i que des de sempre ha estat vinculat al món de la cuina. Les primeres receptes i plats els aprengué de la seva mare, la iaia Conxita, dona amb molta espenta i amb molt bona mà per a la cuina. Ha treballat en diverses cuines del Vallès Oriental i Osona, en les quals ha anat ampliant els seus coneixements i alimentant la seva passió per la cuina. Actualment es cap d’operacions d’una reconeguda empresana catalana de restauranció. És autor del llibre La Cuina Casolana.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, un parell de carmanyoles per endur-se la ració o menjar que pugui sobrar.