La Península Ibèrica te una tradició de vins escumosos iniciada fa 150 anys amb les primeres ampolles de "xampany" elaborades a Sant Sadurní d'Anoia. Des de llavors l'elaboració de vins escumosos amb el sistema tradicional ha estat més o menys constant i intensiva en diverses regions fins avui dia. Actualment, aquesta forma d'elaboració inspirada en el Champagne conviu amb la nova tendència de l'escumós ancestral, entre d'altres, i és subjecte d'una revolució en quant a denominacions, zones productores i marques de qualitat. En aquest taller ens endinsarem en algunes de les regions productores més interessants, algunes de consolidades i d'altres d'emergents, de la ma d'alguns del productors més interessants.
El sommelier:
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l'Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d'avui, ha publicat 4 llibres de cuina. A l'Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.