Sempre hi ha un formatge per a cada ocasió. de fet, n'hi ha centenars! També per al Nadal. Per als aperitius, per a les postres, per a cuinar-los en una recepta... Inclús per a maridar amb aquell vi que reservaveu per a una ocasió especial. En aquest aller en Kike us proposa una selecció de formatges per crear una taula espectacular i, de pas, us donarà tots els tips per a trobar els formatges més adequats per als àpats de Nadal.
El tallerista:
En Kike es va llicenciar en Química Orgànica però, com a bon asturià, l’apassionava el formatge. Així que des del 2010 va decidir dedicar-s’hi per complet creant la seva distribuïdora (@asturias_pais_de_quesos) i format-se en diversos cursos i jornades tècniques. Des de 2019 és, a més, soci de la botiga especialitzada @dotzegraus. Només treballa amb formatges elaborats de forma tradicional, de petits elaboradors, autèntics. El seu lema és “m’ha d’agradar el formatge i la persona que l’elabora”. Ha sigut tastador en concursos com el World Chesse Awards, a Madrid Gourmet, al Concurso de la DOP Idiazabal, al Lactium… A l’Aula Gastronòmica s’enacarrega de tots els tallers relacionats amb el formatge, incloent els maridatges de diverses begudes amb aquest producte.