Un viatge gastronòmic per a explorar els diferents plats de la cuina italiana en el qual aprendrem també tècniques culinàries bàsiques, la cultura i el territori que hi ha darrere de cada recepta. Prepararem un menú complet, des de l’antipasti fins al dolce utilitzant ingredients típics i de temporada tractant de destacar les característiques i el territori que defineixen cada regió.
La xef:
L'Alessandra Manetti (@manjaretti ) forma part de la gran comunitat italiana que viu de manera estable a Barcelona. És sòcia fundadora de l'associació gastronòmica Manjaretti que pretén canalitzar la gastronomia com a eina de transformació social. Sociòloga i cuinera, combina ambdues identitats tot col·laborant en diverses activitats culturals enfocades a la gastronomia. Des de fa anys imparteix tallers i dinamitza activitats de cuina dirigides a grups, equips d'empreses i comunitats per ensenyar no només les receptes i les tècniques culinàries sinó també transmetre la cultura, les tradicions i les històries que les acompanyen.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.