Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Cuina japonesa casolana (II): receptes i tècniques amb brou dashi i miso

La gastronomia japonesa o “Washoku” és considerada patrimoni intangible de la humanitat per la seva senzillesa, elegància i el seu gran contingut nutricional. En aquest taller prepararem diversos platets emblemàtics com a sopa de miso, els adobats i l'arròs blanc (ingredient que podem considerar una tela en blanc on es plasmen tota la resta de saborsa plens d'umami).
Basant-nos en el principi de l'alimentació equilibrada “ichi-juu-san-sai”, prepararem un menú complet (una sopa i tres platets secs) partint de l'elaboració del brou “dashi“ per a la sopa de miso, diversos platets amb tōfu i altres derivats de la soja, fins al secret per al perfecte arròs blanc japonès, tot emprant ingredients propis de la estació.

 

La Xef: 

La Laura Stagno  (@laurastagnoilustra ) és il.lustradora de formació i experta en cuina japonesa per circumstàncies i vocació. Arribada a Tokio el 2002 per a estudiar il.lustració i animació, va començar a treballar com a cuinera per als treballadors de l'empresa on també treballava com a il.lustradora. Amb el temps es va convertir en una apassionada de la cuina washoku, la cuina casolana del país nipó. Ara tenim la sort de tenir-la a lAula per a què ens expliqui productes, tècniques, receptes i aspectes culturals que envolten aquesta apassionant cuina.   

 

QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.

TIPUS: GastronomiaProfessora: Laura Stagno @laurastagnoilustra
Dijous 6 de juny
Horari: Dijous de 19 a 22 h
Sessions: 1
Preu: 20,00 €
Preu del material: 15,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal