Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Cuina japonesa casolana (I): receptes i tècniques amb tofu i altres derivats de la soja

La gastronomia japonesa o “Washoku” és considerada patrimoni intangible de la humanitat per la seva senzillesa, elegància i el seu gran contingut nutricional.
En aquesta sessió (la primera de dues) ens aproximarem a aquesta cuina a través del coneixement dels ingredients, les tècniques bàsiques, els termes, la història, la filosofia de vida i algunes curiositats d'aquesta meravellosa cultura en què els aliments representen un diàleg amb la natura. Coneixerem i emprarem  diferents tipus de miso, tōfu i altres importants derivats de la soja empleats a la cuina casolana japonesa, així com els condiments més comuns i altres menys coneguts a occident. Finalment, prepararem platets amb tōfu, salses i amaniments per aprofitar al màxim el sabor i els nutrients dels ingredients.

 

La Xef: 

La Laura Stagno  (@laurastagnoilustra ) és il.lustradora de formació i experta en cuina japonesa per circumstàncies i vocació. Arribada a Tokio el 2002 per a estudiar il.lustració i animació, va començar a treballar com a cuinera per als treballadors de l'empresa on també treballava com a il.lustradora. Amb el temps es va convertir en una apassionada de la cuina washoku, la cuina casolana del país nipó. Ara tenim la sort de tenir-la a lAula per a què ens expliqui productes, tècniques, receptes i aspectes culturals que envolten aquesta apassionant cuina.   

 

QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.

TIPUS: GastronomiaProfessora: Laura Stagno @laurastagnoilustra
Dijous 30 de maig
Horari: Dijous de 19 a 22 h
Sessions: 1
Preu: 20,00 €
Preu del material: 15,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal