Els formatges blaus represneten una de les categories més importnats del món formatger. Com, passa amb d'altres productes, apassionen o no se suporten. No acostuma a haver-hi un punt mig. El fong que els caracteritza, el Penicilium Roquerfortis, els aporta aromes i sabor intensos.
En aquest taller en Kike ens descobrirà alguns dels millors formatges blaus que es fan arreu del món i també a casa nostra i ens proposarà begudes per al seu maridatge.
El tallerista:
En Kike Ojanguren es va llicenciar en Química Orgànica però, com a bon asturià, l'apassionava el formatge. Així que des del 2010 va decidir dedicar-s'hi per complet creant la seva distribuïdora (@asturias_pais_de_quesos) i formant-se en diversos cursos i jornades tècniques. Des de 2019 és, a més, soci de la botiga especialitzada @dotzegraus. Només treballa amb formatges elaborats de forma tradicional, de petits elaboradors, autèntics. El seu lema és "m'ha d'agradar el formatge i la persona que l'elabora". Ha sigut tastador en concursos com el World Chesse Awards, a Madrid Gourmet, al Concurso de la DOP Idiazabal, al Lactium... A l'Aula Gastronòmica s'encarrega de tots els tallers relacionats amb el formatge, incloent-hi els maridatges de diverses begudes amb aquest producte.