Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Plantes silvestres comestibles. Passejada i showcooking participatiu

Fem les paus amb les anomenades “males herbes” i descobrim que, lluny de ser-ho, ens ofereixen una immensa varietat de sabors, textures, propietats sanadores i nutrients molt valuosos si les incorporem a la nostra cuina. I per a començar a jugar amb aquests nous ingredients, realitzem tres receptes (dues de salades i una de dolces) amb algunes espècies “oblidades”.

 

Què farem?

  1. Sortirem a fer una caminada per a identificar algunes de les espècies silvestres comestibles de primavera més abundants a la zona de Les Planes, aturant-nos per a sentir una petita explicació́ sobre les seves propietats medicinals i nutricionals, així com per aprendre a identificar-les i, finalment, endur-nos una mostra per a cuinar-les.
  2. Tornarem a l'eco i realitzarem les tres receptes utilitzant les varietats recollides, tot resolent dubtes i donant marge per a l’experimentació́. Proposta de receptes:
  • (1) "Rostis" de Saüc i tubercles
  • (2) Amanida silvestre amb vinagreta medicinal
  • (3) Boletes energètiques de pètals
 
3. Per acabar, farem un tastet individual (seguint mesures de seguretat) i lxs participants es podran rebre per e-mail les receptes realitzades.

 

Tingues en compte: La cuina realitzada serà vegana, amb ingredients ecològics i de proximitat, opcions sense gluten i sense generar residus (plàstic).

---

A càrrec de la Berta d'Arrels Voladoreswww.arrelsvoladores.cat

 

ATENCIÓ:

  • Aquest taller es farà a l'ESPAI ECO (Camí de Can Flo, 19 - Espai Pere Grau)
  • Important: un cop t'has inscrit, has d'anar al carret i confirmar l'operació. Comprova que has rebut un e-mail de confirmació automàtic de reserva de la teva plaça. Si no s'acaba el procés d'inscripció correctament, no s'assegura la plaça a l'activitat.
TIPUS: SostenibilitatA càrrec de: Arrels Voladores - Sensibilització Ambiental (https://www.arrelsvoladores.cat/)

Divendres 10 de maig, de 17 a 19.30h
Sessions: 1
Preu: Gratuït

Inscriu-te a la llista d'espera
Lloc: Casal Les Planes

ATENCIÓ

Un cop t'has inscrit, has d'anar al carret i confirmar l'operació. Comprova que has rebut un e-mail de confirmació automàtic de reserva de la teva plaça. Si no s'acaba el procés d'inscripció correctament, no s'assegura la plaça a l'activitat.
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal