Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Curs de torn-Grup B divendres

El torn és una de les tècniques més atractives i addictives per fer ceràmica, però té la seva tècnica! Treballarem l'amassat, el centrat del fang, les posicions bàsiques de les mans per crear bols i cilindres...i les retornejarem, fent acabats senzills o afegint elements, com ara nanses o petites decoracions. El nivell és d'iniciació, però cada persona avançarà al seu ritme, en funció de la seva habilitat o coneixement. Les classes estaran centrades en el procés i l'adquisició de la tècnica, no en fer producció. Escollirem les millors peces per acabar-les, i l'última sessió la dedicarem a esmaltar-les. Les podreu recollir ja cuites més endavant. El torn t'espera! I jo també! Curs de dificultat baixa, no cal experiència prèvia.

El preu del material inclou 15kg de fang per persona. En el cas de necessitar més fang es pagarà apart amb un cost aproximat de 5€.  

NOTA: Cal portar roba i sabates adequades per poder-se embrutar.

ATENCIÓ!! El dia 3 de maig NO hi ha classe!

Vero DíazBarcelona, 1971. Titulada en Terrisseria Artesanal i Elaboració i Reproducció de Motlles Ceràmics per l'Escola de Ceràmica de La Bisbal. Llicenciada en Filologia Anglesa per la UB. 

Des de ben petita m'ha cridat tot allò que té caràcter expressiu. Amb una mirada sensible i curiosa, veig en allò artístic la manera de connectar el cos, l'emoció i la ment. "En aquest ofici trobo un sentit i un equilibri: treballar amb les mans, tocant la terra, posant-hi el cor i la meva creativitat, i el coneixement adquirit per modelar el fang". El meu objectiu és la conservació d'aquest ofici ancestral, i comunicar i transmetre valors amb la meva feina. La ceràmica ens aporta presència i connexió, a través del treball amb un material viu i primari, ple de possibilitats i aprenentatges. El meu treball personal és bàsicament ceràmica utilitària, ofereixo peces senzilles i boniques, i busco sensibilitzar la gent a fer un consum més conscient, responsable, i sostenible. La formació en aquest ofici és interminable... queda molt per aprendre i tot per donar!

 

 

TIPUS: ArtA càrrec de: Vero Díaz

Del 5 d'abril al 7 de juny
Horari: Divendres de 10 a 13 h
Sessions: 9 sessions
Preu: 190 € + 24 € de material (Inclou material i servei de forn)

Inscriu-te a la llista d'espera
Lloc: Casa Aymat
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal