El formatge és un dels productes més complexos i deliciosos que existeixen. És boníssim per si mateix, acompanyat només d'una llesca de pa i una copa de vi... Sigui a l'aperitiu, a les postres o enmig d'un àpat. Però també es pot cuinar i fer-ne receptes atractives i elegants, dignes dels àpats de Nadal!
En aquest taller ens endinsarem en el món del formatge com a ingredient a la cuina en clau nadalenca, tot cercant els formatges més adients i les begudes que més s'hi adiguin.
Els talleristes:
En Kike Ojanguren es va llicenciar en Química Orgànica però, com a bon asturià, l'apassionava el formatge. Així que des del 2010 va decidir dedicar-s'hi per complet creant la seva distribuïdora (@asturias_pais_de_quesos) i formant-se en diversos cursos i jornades tècniques. Des de 2019 és, a més, soci de la botiga especialitzada @dotzegraus. Només treballa amb formatges elaborats de forma tradicional, de petits elaboradors, autèntics. El seu lema és "m'ha d'agradar el formatge i la persona que l'elabora". Ha sigut tastador en concursos com el World Chesse Awards, a Madrid Gourmet, al Concurso de la DOP Idiazabal, al Lactium... A l'Aula Gastronòmica s'encarrega de tots els tallers relacionats amb el formatge, incloent-hi els maridatges de diverses begudes amb aquest producte.
En Manel Guirado és un dels professors més veterans de l'Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat , @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, @turismosantignasiHTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d'avui, ha publicat 4 llibres de cuina. A l'Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.