Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Exposició. Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris

Presentem una nova exposició, “Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris”. Ens unim amb Ruido Photo per explicar com els bancs afavoreixen la militarització de països i fronteres. Expliquem també com podem contribuir a construir un món més just a través de les finances ètiques.

La Unió Europea continua mantenint la tendència de controlar cada vegada més les persones que entren i surten dels seus confins, fent que les fronteres siguin cada vegada més impenetrables a través d’una aposta clara per la militarització física i mental d’aquestes.

Paral·lelament, en els últims anys estem vivint una accentuació de la mal anomenada “crisi de les persones refugiades”: moltes persones emigren dels seus països d’origen per causes diverses relacionades amb conflictes socials i armats, i quan arriben als límits d’Europa es troben amb una fortalesa que vulnera de nou els seus drets i les revictimitza. Algunes d’aquestes persones perden la vida en el trànsit per diversos països fins a arribar a les nostres fronteres, algunes en els mateixos passos fronterers quan intenten travessar-los, i moltes d’elles moren en la mar Mediterrània, davant la passivitat i negligència dels països de la Unió Europea.

L’aposta pel control militaritzat dels passos fronterers, basat en l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació, recollida i anàlisi de dades i intel·ligència artificial, així com a tractar a les persones migrants com una amenaça per a la seguretat nacional, és al que anomenem la guerra de fronteres.

Organitza: Xarxa Solidària de Sant Cugat, Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Data: Del 13 de setembre al 20 d'octubre Lloc: Casa de Cultura
Passadís
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal