Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Exposició. Ésser creatiu-persona, de l'Associacio Parkinson Sant Cugat.

Ésser creatiu-persona, és una mostra col·lectiva on es presenten les obres que són resultat de processos individuals dins dels grups d'artteràpia d'APASC.

En artteràpia, no es concep l'obra creada com l'objectiu final, així com succeeix a les arts, sinó que el treball amb la producció té a veure amb un procés, on dialoguen 3 elements: la persona pacient, l’artterapeuta i l'objecte artístic creat.

Donald W. Winnicott, originari del Regne Unit, psicoanalista que ha treballat en la relació de la salut mental, el joc i la creativitat ens dóna referències sobre el tema. Com ens explica “l'ésser creatiu és un dels èxits de la maduresa, de la salut”. La possibilitat del germen de la creativitat és una capacitat de tot ésser humà. El viure creatiu és viure la pròpia vida, conservant allò que ens fa inqüestionablement un mateix. La creativitat, com la concep Winnicott, va més enllà del mer resultat artístic, per a ell, consisteix en un entrellaçament entre el subjecte i la realitat.

A través de l'experiència creadora, podem connectar, donar comprensió a sentiments i emocions difícils, així com a aspectes lúdics i validants de la pròpia existència.

Els treballs seleccionats per a aquesta mostra col·lectiva ens donen mostra de la capacitat de resiliència i superació malgrat les situacions vitals difícils.

 

Projecte dut a terme amb l'Associacio Parkinson Sant Cugat

 

 

 

 

Data: Del 21 de setembre al 25 d'octubre de 2023 Artista: Grup d'artteràpia de l'Associacio Parkinson Sant CugatLloc: Casa de Cultura
Passadís
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal