Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

MITES#, de Marina E.G.

Imatge del projecte. Fotografia: Marina E.G

per descriure formes de violència no exercides directament mitjançant la força física, sinó a través de la imposició per part dels subjectes dominants als subjectes dominats d'una visió del món, dels rols socials, de les categories i estructures mentals. La violència simbòlica és, entre altres, un mecanisme de control patriarcal. Està present en les produccions culturals i es perpetua, quasi passant desapercebut, a través dels venerats i intocables “grans clàssics” de l'art.

Mites# és un projecte que revisita i analitza els relats de la mitologia grecoromana des d'una perspectiva dels nous feminismes i el concepte de violència simbòlica. Parteix d'algunes edicions catalanes del segle XXI de l'obra Les Metamorfosis d'Ovidi Nasó, per evidenciar la transmissió de valors imperialistes i patriarcals que construeixen la nostra identitat cultural. Ho fa seleccionant 6 personatges femenins que representen el que Marina E.G. considera que són les 6 categories de relat predominants: Pomona per l'amor romàntic, les Filles d'Ani pel servilisme-objectualització, Dafne per la cultura de la violació, Sàlmacis pel desig, Circe i Medea per la màgia i Procne i Filomela per la lluita. Així, l'artista es reapropia d'objectes que li remeten als atributs d'aquests personatges i les seves històries, per construir una sèrie d'armes simbòliques a través de les quals realitza l'acció repetitiva de destruir els llibres de Les Metamorfosis.

 

Exposició seleccionada a la Convocatòria Projectes en Obert 2021

Amb el suport de Sorea i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Data: Del 16 de juny al 24 de juliol Artista: Marina E.G.Lloc: Casa de Cultura
Col·labora:
Sorea
Generalitat de Catalunya. Dept. Cultura
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal