Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

LA FESTA DE SANT ANTONI. UN SEGLE I MIG D'HISTÒRIA A SANT CUGAT

Foto: Fons Cavanas (fotògrafs). AMSCV

Exposició sobre la història de la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat i Els Tres Tombs, una de les festes més antigues i arrelades de Sant Cugat. A través de fotografies, documents i objectes vinculats a la Festa i a la litúrgia que la envolta, l’exposició fa un recorregut cronològic des de la segona meitat del segle XIX fins a l’actualitat, quan, malgrat la pandèmia de la COVID-19, la tradició segueix ben viva.

La Festa del patró dels animals de peu rodó (i dels domèstics per extensió), antigament inseparable del gremi dels traginers i dels pagesos, ens recorda el passat agrícola de la ciutat, quan la nostra era una comunitat essencialment pagesa. La de Sant Antoni és una tradició viva que ha sabut reinventar-se amb el pas del temps i que alhora ens ajuda a mantenir el record d’aquest passat gairebé desaparegut.

Els Tres Tombs formen part del poble que hi ha dins la ciutat de Sant Cugat i que, malgrat el seu creixement, manté vives les nostres tradicions i les arrels més profundes. La Festa de Sant Antoni fa olor de raïm en temps de verema, de terra molla, de blat segat, de figues seques, caquis madurs... i de poble. (Rogeli Pedró i Fontanet)

 

Organització i producció:
Comissió de Festes de Sant Antoni Abat
Ajuntament de Sant Cugat

Amb textos de:
Rogeli Pedró i Fontanet

Procedència de fotografies i objectes:
Fons Cabanas (fotògrafs). AMSCV, Família Juliana, Família Grau-Garriga, Família Bell Ursul, Can Bell, Joan Torné Carreras, Antoni Malet, Josep Garrell i Casajuana, Ricard Mestre Soto, Joan Manuel Moncau Pujol, Joaquim Villaronga, Pere París, Mané Espinosa, Montserrat Pahisa, Joan Tortosa, Neus Santos, Fons Llamas (fotògrafs). AMSCV, Diables de Sant Cugat, Mira-sol Teatre, Tot Sant Cugat, Televisió Sant Cugat, Comissió de Festes de Sant Antoni Abat.

Fotografia del cartell: Fons Cabanas (fotògrafs). AMSCV

 

Data: Del 22 de gener al 4 de març de 2021 Lloc: Casa de Cultura
Sala d'Exposicions
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal