Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

EXÀNIME. REPENSANT ELS OBJECTES

“Artificialia is Coming!!”, (2020), imatge de projecte © Agustín Ortiz

Es podria dir que la "naturalesa" dels objectes que ens envolten és d’origen humà, bé sigui per l'extracció de la matèria primera, per la seva manufactura o simplement per la seva deslocalització. Aquests objectes estan majoritàriament inscrits en la lògica de l'ús i reemplaçament del desig capitalista.

A Exànime. Repensant els objectes hem intentat interferir en la destinació d'algunes d'aquestes deixalles. A través d'estratègies queer hem problematitzat la relació jeràrquica que establim amb els objectes a la vegada que debatut els mètodes extractivistes dels que sorgeixen. Repensar l'objecte pot ser un punt de partida per entendre el nostre grau d'alienació de l'entorn natural, específicament en un context de crisi climàtica causada pel factor humà.

L'objectiu de les sessions prèvies ha estat recol·lectar objectes de rebuig per manipular-los, integrar-los en instal·lacions artístiques, i realitzar un audiovisual col·lectiu amb els participants de les sessions, el qual es presenta com a proposta audiovisual en el marc del festival Loop Barcelona 2020.

////

Part dels objectes seleccionats en aquestes sessions de treball que han donat lloc a l'audiovisual col·lectiu, formen ara part de l'exposició "Artificialia: WunderChapel" del mateix Agustín Ortiz, amb la curaduría de la Gabriel Virgilio Luciani, que es pot veure actualment al Reial Cercle Artístic de Barcelona en el marc del mateix festival Loop Barcelona.

Data: Del 16 de novembre al 10 de desembre de 2020 Artista: Agustín Ortiz, Andrea Salvia, Javier Beneyto, Mª José Blaya, Mariano Martinez, Ramón Centelles i Rosa Antònia FiolLloc: Centre d'Art Maristany
Aula taller
Col·labora:
Sorea
Generalitat de Catalunya. Dept. Cultura
Hangar
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal