Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Plantes silvestres comestibles. Passejada i showcooking participatiu

Fem les paus amb les anomenades “males herbes” i descobrim que, lluny de ser-ho, ens ofereixen una immensa varietat de sabors, textures, propietats sanadores i nutrients molt valuosos si les incorporem a la nostra cuina. I per a començar a jugar amb aquests nous ingredients, realitzem tres receptes (dues de salades i una de dolces) amb algunes espècies “oblidades”.

 

Què farem?

  1. Sortirem a fer una caminada per a identificar algunes de les espècies silvestres comestibles de primavera més abundants a la zona de Les Planes, aturant-nos per a sentir una petita explicació́ sobre les seves propietats medicinals i nutricionals, així com per aprendre a identificar-les i, finalment, endur-nos una mostra per a cuinar-les.
  2. Tornarem a l'eco i realitzarem les tres receptes utilitzant les varietats recollides, tot resolent dubtes i donant marge per a l’experimentació́. Proposta de receptes:
  • (1) "Rostis" de Saüc i tubercles
  • (2) Amanida silvestre amb vinagreta medicinal
  • (3) Boletes energètiques de pètals
 
3. Per acabar, farem un tastet individual (seguint mesures de seguretat) i lxs participants es podran rebre per e-mail les receptes realitzades.

 

Tingues en compte: La cuina realitzada serà vegana, amb ingredients ecològics i de proximitat, opcions sense gluten i sense generar residus (plàstic).

---

A càrrec de la Berta d'Arrels Voladoreswww.arrelsvoladores.cat

 

ATENCIÓ:

  • Aquest taller es farà a l'ESPAI ECO (Camí de Can Flo, 19 - Espai Pere Grau)
  • Important: un cop t'has inscrit, has d'anar al carret i confirmar l'operació. Comprova que has rebut un e-mail de confirmació automàtic de reserva de la teva plaça. Si no s'acaba el procés d'inscripció correctament, no s'assegura la plaça a l'activitat.
TIPUS: SostenibilitatA càrrec de: Arrels Voladores - Sensibilització Ambiental (https://www.arrelsvoladores.cat/)

Divendres 10 de maig, de 17 a 19.30h
Sessions: 1
Preu: Gratuït

Inscriu-te a la llista d'espera
Lloc: Casal Les Planes

ATENCIÓ

Un cop t'has inscrit, has d'anar al carret i confirmar l'operació. Comprova que has rebut un e-mail de confirmació automàtic de reserva de la teva plaça. Si no s'acaba el procés d'inscripció correctament, no s'assegura la plaça a l'activitat.
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal