Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Teixir el silenci

La Marta Ballvé ens proposa, a nosaltres el públic, que participem activament en la seva “acció artística” i ens convida a comunicar-nos i a dialogar amb l’obra i amb ella.

I alhora, el títol de l’exposició és “Teixir el silenci”.

Podem connectar i comunicar a través del silenci? Doncs sí. De fet, el silenci és un element essencial de l’art, tant de la pràctica artística com de l’experiència davant de l’obra.

L’art demana observació i aquesta activitat sol anar lligada al silenci. Però a la vegada, l’observació ens convida a reflexionar i la reflexió ens convida a preguntar. És aquí on, del silenci podria emergir la comunicació i la necessitat de comunicar-se.

I com l’acte de teixir, que necessita entrellaçar diferents fils o tramar-los per anar construint quelcom nou, diferent a l’origen, per teixir un silenci també necessitem alguns ingredients. 

La Marta vol que nosaltres espectadors, teixim el silenci per comunicar-nos amb l’obra, i ens facilita eines per obrir el diàleg: contacte visual, el sentit tàctil, l’auditiu, i també la parla.

En un moment social i històric en que hi ha molt “soroll” - soroll acústic i també soroll com obstacle a la comunicació-  recuperar l’interès i el valor del diàleg és gairebé una necessitat. 

La Marta  Ballvé demana preguntes i està disposada a donar respostes; I vol escoltar respostes per poder seguir preguntant; perquè aquesta conversa que ella traspassa a la confrontació entre materials, colors, formes, llenguatges és el que l’activa com artista, fins que conflueixen en un equilibri i consens, que és l’obra acabada.

Personalment, us convido a aprofitar aquesta oportunitat: activeu l’ull, les mans, l’oïda i també la parla per saber més de l’artista i l’obra i com a resposta a tota pregunta, i com a pregunta a tota resposta, de vosaltres mateixos.

Natàlia Foguet

Data: Del 13 al 28 de juliol de 2017 Artista: Marta BallvéPreu: Entrada lliureLloc: Centre d'Art Maristany
Les Lleixes
Col·labora:
Generalitat de Catalunya. Dept. Cultura
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal