Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

El documental del mes: "Angry Inuk (Inuit enfadat "

DocsBarcelona del Mes presenta Angry Inuk (Inuit enfadat), Secció Oficial Panorama a la 20ª edició del Festival DocsBarcelona: la pel·lícula que per fi dona veu al poble inuit per defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu particular estil de vida. És la caça de foques un luxe o una necessitat? La pressió que les grans organitzacions ecologistes han exercit sobre la comunitat inuit prohibint la caça de foques ha danyat seriosament l'economia d'aquest poble ancestral. Seran capaços d'alçar la seva veu i ser escoltats?

2016, Canadà
85 min
VO en anglès  i inuktitut subtitulada en català
SINOPSI
Les foques són un dels principals símbols de l'activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l'aliment bàsic i un dels fonaments de l'economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l'àmbit social i en la identitat inuit.

La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d'aquesta comunitat que, degut a la seva  naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l'oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.

Entrada gratuïta

Data: Dimecres 13 de setembre de 2017 Hora: A les 20 hLloc: Casa de Cultura
Comparteix això:

Cerca d'actes

Menú principal