De l’aperitiu a casa nostra en diem “hora del vermut”. Aquesta beguda, producte del vi macerat amb herbes, és un aliat infal·lible d’olives, marisc en conserva, patates fregides o anxoves, productes ideals per aquella hora màgica d’abans d’anar a dinar. Però compte! Perquè hi ha altres begudes que combinen a la perfecció (i a vegades de forma sorprenent) amb aquestes conserves sovint àcides i salades.
En aquest taller “tunejarem” els ingredients clàssics de l’aperitiu com les escopinyes, els musclos, les patates o els envinagrats i els combinarem amb vermuts, cerveses i altres begudes aperitives. I si queda temps, encara en farem un còctel!
El sommelier:
El Manel Guirado és un dels professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. Fins avui ha publicat 4 llibres de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.