Sardenya, situada estratègicament al cor del Mediterrani, ha estat punt de trobada de cultures i sabors, creant una cuina única i diversa, afavorida pels intercanvis entre comerciants catalans, genovesos i àrabs que van deixar una profunda empremta a la gastronomia sarda. Enrola't en aquest fascinant viatge culinari a través de les històriques rutes comercials que connectaven Sardenya amb la resta del Mediterrani. Un recorregut que ens portarà a descobrir els sabors de l'illa, des dels plats amb influències àrabs com el cascà carlofortino fins a les delicades influències catalanes presents en receptes com la copatza de peix (caldereta a l'Algueresa) o la paella amb fregola (pasta típica) i bottarga (ous de peix) amb la utilització d'ingredients aromàtics com la mirto.
El xef
En Claudio Masala (@dj_masala_travelcook) és un cul inquiet de la cuina i de la gastronomia. Ha estudiat de tot, ha viatjat i ha treballat en molts diversos projectes de restauració i de formació relacionada amb alimentació i cuina. Una de les seves passions és la cuina del seu país, Itàlia. L'altra, les cuines del Sud-est Asiàtic. Aquest trimestre ens ofereix una aproximació al Sud-est asiàtic amb aquesta sessió sobre Malàisia i una altra sobre Tailàndia.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, alguna carmanyola per si sobra menjar.