Sud-Àfrica és un dels països de l'anomenat "Nou Món" vitivinícola amb més projecció en les darreres dècades. La tradició li ve de lluny, quan els holandesos hi van arribar i van plantar algunes de les vinyes més mítiques del país que encara avuí dia formen part del vinyet del país. el vi sud-afric`+a es defineix pel vins clàssics que el van fer famós segles enrere, com el Constantia i per vins de tall modern que tiomfen arreu del món.
El sommelier:
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l'Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d'avui, ha publicat 4 llibres de cuina. A l'Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.