Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Cuina japonesa casolana (II): receptes i tècniques amb brou dashi i miso

La gastronomia japonesa o “Washoku” és considerada patrimoni intangible de la humanitat per la seva senzillesa, elegància i el seu gran contingut nutricional. En aquest taller prepararem diversos platets emblemàtics com a sopa de miso, els adobats i l'arròs blanc (ingredient que podem considerar una tela en blanc on es plasmen tota la resta de saborsa plens d'umami).
Basant-nos en el principi de l'alimentació equilibrada “ichi-juu-san-sai”, prepararem un menú complet (una sopa i tres platets secs) partint de l'elaboració del brou “dashi“ per a la sopa de miso, diversos platets amb tōfu i altres derivats de la soja, fins al secret per al perfecte arròs blanc japonès, tot emprant ingredients propis de la estació.

 

La Xef: 

La Laura Stagno  (@laurastagnoilustra ) és il.lustradora de formació i experta en cuina japonesa per circumstàncies i vocació. Arribada a Tokio el 2002 per a estudiar il.lustració i animació, va començar a treballar com a cuinera per als treballadors de l'empresa on també treballava com a il.lustradora. Amb el temps es va convertir en una apassionada de la cuina washoku, la cuina casolana del país nipó. Ara tenim la sort de tenir-la a lAula per a què ens expliqui productes, tècniques, receptes i aspectes culturals que envolten aquesta apassionant cuina.   

 

QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.

TIPUS: GastronomiaProfessora: Laura Stagno @laurastagnoilustra
Dijous 6 de juny
Horari: Dijous de 19 a 22 h
Sessions: 1
Preu: 20,00 €
Preu del material: 15,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal