La gastronomia japonesa o “Washoku” és considerada patrimoni intangible de la humanitat per la seva senzillesa, elegància i el seu gran contingut nutricional.
En aquesta sessió (la primera de dues) ens aproximarem a aquesta cuina a través del coneixement dels ingredients, les tècniques bàsiques, els termes, la història, la filosofia de vida i algunes curiositats d'aquesta meravellosa cultura en què els aliments representen un diàleg amb la natura. Coneixerem i emprarem diferents tipus de miso, tōfu i altres importants derivats de la soja empleats a la cuina casolana japonesa, així com els condiments més comuns i altres menys coneguts a occident. Finalment, prepararem platets amb tōfu, salses i amaniments per aprofitar al màxim el sabor i els nutrients dels ingredients.
La Xef:
La Laura Stagno (@laurastagnoilustra ) és il.lustradora de formació i experta en cuina japonesa per circumstàncies i vocació. Arribada a Tokio el 2002 per a estudiar il.lustració i animació, va començar a treballar com a cuinera per als treballadors de l'empresa on també treballava com a il.lustradora. Amb el temps es va convertir en una apassionada de la cuina washoku, la cuina casolana del país nipó. Ara tenim la sort de tenir-la a lAula per a què ens expliqui productes, tècniques, receptes i aspectes culturals que envolten aquesta apassionant cuina.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.