Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Iniciació als pans de massa mare i a la decoració de pans

De pans n'hi ha de molts tipus, almenys tants com formes d'elaborar-ne! En aquest taller ens endinsarem en els pans de massa mare sense llevats, aquells que només requeriexen farina, aigua i sal i que lleven a partir de cultures de bacteris i llevats espontanis, els que estan a l'ambient i a la farina.

Durant el taller aprendrem què és la massa mare, la seva olor, el seu tacte, com alimentar-la i com guardar-la; aprendrem a fer pa amb un mètode anomenat fermentòlisi, sense amassar; explicarem que es el percentatge de forner; coneixerem alguns aspectes de la decoració de pans.

A més, ens endurem una massa llesta per coure al dia següent, així com un kit de material compost de bannetone, grenyador, rasqueta i una mica de massa mare per començar a fer pa de massa mare a casa en pocs dies.

 

El tallerista:

L'idili del Carlos (@grenyadors.carlosqueralt) amb el pa s'inicia farà uns 3 anys. Com a manetes que és, va fabricar un grenyador de fusta (les petites navalletes que serveixen per tallar el pa abans d'anar al forn) a un amic flequer i va triomfar. Va considerar que si els volia promocionar, havia de fer-ne fotos i poder mostrar com de bé anaven... Així que va aprendre a fer pa! Des de llavors no ha parat de fermentar i coure pans, aprendre'n tots els secrets i especialitzar-se en els pans artístics, tema sobre el qual assessora a professionals del sector. Ara vol ensenyar els seus coneixements i amor pel pa ben fet a tothom qui ho vulgui. 

 

TIPUS: GastronomiaProfessor: Carlos Queralt @grenyadors.carlosqueralt
Dissabte 6 d'abril
Horari: Dissabte de 10 a 14 h
Sessions: 1
Preu: 26,00 €
Preu del material: 15,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal