Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Remembrança. Visions sobre les germanes Brontë

(c) Helena Aguilar Mayans

Remembrança és un projecte fotogràfic que es centra en els personatges femenins protagonistes de les novel·les més destacades de les germanes Brontë. Si es coneix la biografia de Charlotte, Emily i Anne, és fàcil identificar els paral·lelismes entre les pròpies vivències i les de les protagonistes de les narracions. Les fotografies ens expliquen part de la vida de les germanes al mateix temps que parlen de les heroïnes de les novel·les.

En l’obra de les germanes, el paisatge funciona, a la manera romàntica, com un dipòsit d’emocions i sentiments. Els erms són un dels escenaris principals de les seves obres, i van ser el seu refugi i el paisatge que les va veure créixer i acompanyar.
 
L’exposició consta d’una trentena de fotografies col·locades en marcs antics de diverses mesures i formats, creant una composició per cada sèrie fotogràfica. Les fotografies són analògiques i estan impreses sobre paper fotogràfic de cotó i de qualitat museu.
 
L’exposició està dividida en 3 sèries, una per cada germana. Les sèries estan acompanyades d’uns plafons on s’expliquen els paral·lelismes entre la vida de cada germana i les seves novel·les i la relació dels personatges femenins de les novel·les amb el paisatge.

Helena Aguilar Mayans és una fotògrafa que treballa en l’àmbit de la fotografia artística i experimental.  És llicenciada en Belles Arts i màster de formació al professorat per la Universitat de Barcelona.

Actualment treballa bàsicament en processos analògics i experimentals. Sent la fotografia com quelcom màgic, alquímic, … li encanta perdre’s pels boscos i endinsar-se a llocs abandonats, les seves fotografies són una porta a altres realitats. Èpoques passades, la literatura i la cultura victoriana, moviments artístics com els prerafaelites, l’esteticisme, el simbolisme i el decadentisme, són grans fonts d’inspiració pel seu treball.

A part de la fotografia sempre ha tingut un gran interès per tècniques tèxtils com el brodat i la possibilitat de treballar de manera interdisciplinar.

La seva obra ha estat publicada en vàries revistes nacionals i internacionals i exposada a diversos països.

Més informació sobre l’artista a www.helenaaguilarmayans.com

Data: Del 17 d'octubre al 26 de novembre de 2017 Artista: Helena Aguilar MayansPreu: Entrada lliureLloc: Casa de Cultura
Sala d'exposicions
Col·labora:
Ajuntament Olot. Institut de Cultura
Xarxa Transversal
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal