.jpg)
El maridatge entre menjar i beguda, com passa amb el món del vi, és un tema sovint envoltat d’una aura exclusiva i vocabulari complicat... Però per a nosaltres és sobretot quelcom divertit, una oportunitat per jugar amb els sabors i les aromes, un joc que abordem de forma informal i sense complexos, tot cercant plats que podrem trobar i cuinar a casa... I descobrir nous cellers d’arreu!
En aquesta edició comptem amb la participació del sommelier Marc Terrida (@handsoffwines), expert i amant del vins alemanys, qui ens descobrirà els “altres” vins d’Alemanya, aquells elaborats amb la família de les Pinot o “burgunder”. En paral·lel, en Manel Guirado (@manelguirado) ens proposarà plats i productes per a maridar-los.
Els talleristes:
Marc Terrida (@handsoffwines) va començar la seva aventura en el món del vi als finals dels anys 90 quan estudiava música a la ciutat Alemanya de Mainz, al bell mig de totes les grans regions vinicoles. Allà compartí pis amb dos amics que venien de la Mosela i tenien vinyes i cellers familiars, amb amb els quals va aprendre a degustar vins i un nou món es va obrir davant seu. Desprès d'ampliar els seus estudis i coneixements sobre vi a Alemanya va començar a importar petites quantitats de vins alemanys a Catalunya. Des de llavors ha tingut una especial predilecció pels vins germànics. Actualment te una empresa amb la qual enbvasa vins en formats alternatius (llaunes, ampolles d'alumini, vins en tiradors o granels...) i col.labora amb el celler alemany Braunewell de la regió de Rheinhessen.
En Manel Guirado (@manelguirado) és un dels professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat, @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, @turismosantignasiHTSI i @culinaryinstitutebarcelona. Fins avui ha publicat 4 llibres de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.