Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Iniciació als pans de massa mare i a la decoració de pans

De pans n'hi ha de molts tipus, almenys tants com formes d'elaborar-ne! En aquest taller ens endinsarem en els pans de massa mare sense llevats, aquells que només requeriexen farina, aigua i sal i que lleven a partir de cultures de bacteris i llevats espontanis, els que estan a l'ambient i a la farina.

Durant el taller aprendrem què és la massa mare, la seva olor, el seu tacte, com alimentar-la i com guardar-la; aprendrem a fer pa amb un mètode anomenat fermentòlisi, sense amassar; explicarem que es el percentatge de forner; coneixerem alguns aspectes de la decoració de pans.

A més, ens endurem una massa llesta per coure al dia següent, així com un kit de material compost de bannetone, grenyador, rasqueta i una mica de massa mare per començar a fer pa de massa mare a casa en pocs dies.

 

El tallerista:

L'idili del Carlos (@grenyadors.carlosqueralt) amb el pa s'inicia farà uns 3 anys. Com a manetes que és, va fabricar un grenyador de fusta (les petites navalletes que serveixen per tallar el pa abans d'anar al forn) a un amic flequer i va triomfar. Va considerar que si els volia promocionar, havia de fer-ne fotos i poder mostrar com de bé anaven... Així que va aprendre a fer pa! Des de llavors no ha parat de fermentar i coure pans, aprendre'n tots els secrets i especialitzar-se en els pans artístics, tema sobre el qual assessora a professionals del sector. Ara vol ensenyar els seus coneixements i amor pel pa ben fet a tothom qui ho vulgui. 

 

TIPUS: GastronomiaProfessor: Carlos Queralt @grenyadors.carlosqueralt
Dissabte 6 d'abril
Horari: Dissabte de 10 a 14 h
Sessions: 1
Preu: 26,00 €
Preu del material: 15,00 €

Inscriu-te
Lloc: Casal Torreblanca
Comparteix això:

Cerca de cursos i tallers

Menú principal