Els arrossos, a Itàlia, són totalment diferents als d'aquí. Parlem de les varietats pròpies i també de les receptes. Encara que hi ha moltes variants, l'elaboració més comuna sigui feta amb carn, peix o verdura, és la d'un arròs cremós i tot sovint acabat amb formatge i mantega. Però hi ha molt més per aprendre en quant a la tècnica, les varietats d'arròs i la cultura gastronòmica.
En aquest taller l'Alessandra ens endinsarà dins d'aquest complex i apassionant món tot elaborant 3 receptes ben diferents i de temporada.
La xef:
L'Alessandra Manetti (@manjaretti ) forma part de la gran comunitat italiana que viu de manera estable a Barcelona. És sòcia fundadora de l'associació gastronòmica Manjaretti que pretén canalitzar la gastronomia com a eina de transformació social. Sociòloga i cuinera, combina ambdues identitats tot col·laborant en diverses activitats culturals enfocades a la gastronomia. Des de fa anys imparteix tallers i dinamitza activitats de cuina dirigides a grups, equips d'empreses i comunitats per ensenyar no només les receptes i les tècniques culinàries sinó també transmetre la cultura, les tradicions i les històries que les acompanyen.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina i alguna carmanyola per si sobra menjar.