L’arròs és un dels productes més comuns a la nostra cuina i, alhora, un dels més desconeguts i exigents a l’hora de cuinar-lo. N’hi ha centenars de varietats, milers de qualitats i diferents formes de coure’l en funció de les seves característiques i tradició culinària. No és el mateix fer un arròs caldós, una paella o un risotto… Així que la tria de l’arròs també és important. En aquest taller aprendrem les diferències entre els principals tipus d’arròs, receptes per aplicar-les… I aprofitant l’època del fred, proposarem receptes reconfortants elaborades amb productes hivernals.
El xef:
En Manel Guirado és un del professors més veterans de l’Aula. Comunicòleg, cuiner i sommelier de formació, és sobretot un apassionat de la gastronomia. Ha escrit en publicacions com la revista @cuinacat , @timeoutbcn o @el_pais setmanal i col·labora amb escoles i facultats com @escuelabellart, HTSI i @culinaryinstitutebarcelona. A dia d’avui, ha public 4 llibre de cuina. A l’Aula imparteix diversos tallers de cuina, així com tallers de tasts de vins i maridatges.
QUÈ PODEU PORTAR? Davantal de cuina, un parell de carmanyoles per endur-se la ració o menjar que pugui sobrar.