Un cop els nostres fermentats estan llestos per consumir-los... què en fem? Aquesta pregunta sorgeix sovint al final dels cursos de fermentació. A més de degustar-los sols, els aliments fermentats són un ingredient molt interessant per a la nostra cuina. Els seus sabors són intensos, complexos i, sovint, desconeguts: aportaran matisos nous i sorprenents a les nostres elaboracions. A més, introduint-los en els nostres plats, gaudirem d’una manera fàcil i regular dels beneficis que aporten. En aquest curs aprendrem receptes senzilles, delicioses i saludables per utilitzar els aliments fermentats en la cuina quotidiana.
El xef:
L'Alex és cuiner i gestor cultural. A còpia de dedicar-se a la cultura, va acabar cultivant microorganismes, omplint la cuina i la nevera de pots. Va ser cap de producció d’un obrador d’aliments fermentats. A través de la plataforma Microorganismes.org (@microorganismesorg) es dedica a divulgar i ensenyar la pràctica de la fermentació a través de cursos, formacions i assessorament per a professionals. També produeix lots limitats de fermentats vegetals amb ingredients locals i de temporada.
Durant el taller els alumnes degustareu tots els plats elaborats però no us oblideu del tupper!
Les classes es faran amb mascareta (si no hi ha canvis de normativa covid)