Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Marigot + (L'altre)

Joan Marigot i Lizandra (1942-2015) va viure a la Floresta i va ser un gran dibuixant, un apreciat grafista i il·lustrador, un magnífic pintor i un notable escultor que, tot i ser reconegut per molts professionals, amics i artistes, encara no havia tingut una exposició que li atorgués just reconeixement de la seva vàlua. L’exposició pretén mostrar una part de la seva obra per a descobrir les variades inquietuds creatives i la seva personalitat polifacètica d’artista. Contemplarem una part important de la seva obra que no coneixíem després d’una acurada selecció, classificació i ordenació.

L’exposició ocupa dos espais ben diferenciats: la sala d’exposicions de la Casa de Cultura i la Sala Capitular del Monestir. A la Casa de Cultura s’ofereix en primer lloc l’obra més professional en les condicions que la va concebre, desenvolupar i produir per als encàrrecs editorials. Es podrà apreciar com madurava les propostes des de les primeres idees, fins al desenvolupament i l’entrega per a la publicitat, les arts gràfiques i l’edició de llibres. Hem procurat respectar els esbossos, les correccions i les variants tal com ell les realitzà per a admirar més bé l’habilitat en els dissenys, la mestria en el dibuix tècnic i artístic i el domini de la pintura en totes les modalitats. Va ser inspirat i hàbil il·lustrador en un temps en el qual no existien les tecnologies actuals.

El conjunt de dibuixos preparatoris i il·lustracions impreses per al llibre “Las Mil y una Noches” ens mostra com en Joan va desenvolupar tota la seva fantasia, domini tècnic i habilitat plàstica per a una edició molt valuosa d’aquesta obra mestra de la Literatura Universal.

Podrem contemplar també cartells de la seva ampla producció, els quals sorprenen pel domini tècnic, l’expressivitat i l’alegria que traspuen.

Un apartat important a l’obra de l’artista són els dibuixos del cos humà procedents en gran part de les sessions de model que Firart organitza cada dijous a la tarda. En Joan dominava com a ningú el dibuix anatòmic i, val a dir, que va exercir de mestre ocasional durant les sessions de treball, on gaudia sempre de l’atenció i el reconeixement de tothom.

Data: Del 15 de juny al 26 de juliol de 2017 Artista: Joan MarigotLloc: Casa de Cultura
Sala d'exposicions
Col·labora:
Firart
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal